Espa
/

Επιτυχημένη η συμμετοχή της ΑΝΑΚΕΜ στην 84η ΔΕΘ

Υψηλότατο ήταν το ενδιαφέρον πολιτικών, θεσμικών, επιχειρηματικών παραγόντων, καθώς και του κοινού για την παρουσία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ, αλλά και στον εξωτερικό χώρο που της διατέθηκε για την προώθηση της νέας καμπάνιας «Πού καταλήγουν τα μπάζα; Μπορείς να αλλάξεις την εικόνα!», γινόταν συνεχής ενημέρωση για την αξία της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ και τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης διάθεσης, για τις υποχρεώσεις του νόμου και για τις προτάσεις της ΑΝΑΚΕΜ, ενώ εκφράστηκε από το σύνολο των επισκεπτών η υποστήριξη στις πρωτοβουλίες του ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ για την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης.

Το περίπτερο επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ, τα υφιστάμενα προβλήματα και τις προοπτικές η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Η κα Γεννηματά ζήτησε την κατάθεση σχετικού υπομνήματος.

Επίσης, με την επίσκεψη τους τίμησαν την ΑΝΑΚΕΜ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι στην ατζέντα τους περιλαμβάνεται ως προτεραιότητα η ανακύκλωση.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ακόμη οι βουλευτές Ν.Δ. κ. Στ. Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. Ν.Δ., κα Δ. Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κ. Α. Νικολακόπουλος, οι βουλευτές, υπεύθυνοι για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Φάμελλος και ΚΙΝΑΛ κ. Γ. Αρβανιτίδης.

Από την μεριά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισκέφτηκαν το περίπτερο και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της ΑΝΑΚΕΜ ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ι. Καϊτετζίδης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γ. Τσαμασλής, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Σ. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος  Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνης κ. Γ. Ταταράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μ. Γεράνης, η Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κα Κ. Γιουβαρλάκη, ενώ από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οι Αντπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Μπίλλιας, Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και κ. Κ. Γιουτίκας, ο επικεφαλής της Παράταξης Πράξεις για την Μακεδονία, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρ. Παπαστεργίου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα καινοτομίας κ. Ν. Τζόλλας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου κ. Φ. Φώτης.

Σημαντική ήταν η επίσκεψη του νέου Πρόεδρου του ΕΟΑΝ,  πρ. Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκη, καθώς και των Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΕΥΑΘ καθ. Άγι Παπαδόπουλου και κ. Γ. Παπαϊωάννου, των Προέδρου και Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Β. Μπούρα και κ. Λ. Μπακούρα, του Προέδρου του ΤΜΕΔΕ κ. Κ. Μακέδου, του Α΄ Αντιπροέδρου του ΤΕΕ κ. Ν. Μήλη, του Διευθυντή ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γ. Κρεμλή, του Επίτιμου Προξένου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Ι. Βεργίνη, του πρ. Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη, του πρ. βουλευτή και Δημάρχου κ. Δ. Γαλαμάτη, του πρ. Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Κ. Αλεξανδρίδη, του Γενικού Διευθυντή κ. Ι. Σαρηγιάννη και στελεχών της Αναπτυξιακής ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ κας Μ. Στρέτσκοβιτς.

Από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου σημειώνονται οι παρουσίες του Προέδρου του Ομίλου Σαμαράς και Συνεργάτες κ. Δ. Σαμαρά, του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΑΔΟΜΩ κ. Ν. Κωνσταντινίδη, του Διευθυντή Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών των ΕΛΠΕ κ. Σπ. Κιαρτζή, επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της επεξεργασίας ΑΕΚΚ και συνεργατών της ΑΝΑΚΕΜ από όλες τις περιοχές εμβέλειας της.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ κ. Η. Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνολική παρουσία του ΣΣΕΔ και ιδιαίτερα για την αποδοχή και την στήριξη που εκφράστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη νέα καμπάνια της ΑΝΑΚΕΜ για την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ, η οποία και θα συνεχιστεί.

Φωτογραφίες από την ΔΕΘ Θεσσαλονίκης μπορείτε να δείτε εδώ.

Share on Linkedin
Πρόσκληση στο Περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Συμμετοχή της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στο 3ο Συνέδριο "Περιβάλλον και Ενέργεια" της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών