Εσπερίδα της ΑΝΑΚΕΜ για τις νέες προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση των ΑEKK

Η ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), η αξιοποίηση ανακυκλωμένων αδρανών υλικών, καθώς και οι δυνατότητες αξιοποίησης αποβλήτων εκσκαφών στην αποκατάσταση περιβάλλοντος θα βρεθούν στο επίκεντρο της εσπερίδας υπό τον τίτλο “Διαχείριση ΑΕΚΚ: Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές” την οποία διοργανώνει η ΑΝΑΚΕΜ, την Τρίτη 25 Απριλίου, από 17:30 έως 20:00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49).

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Γιουτίκας και Πάρης Μπίλλιας, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης.

Εισηγήσεις θα γίνουν από τους:

– Ηλία Δημητριάδη, μηχανικό διαχείρισης αποβλήτων, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΑΚΕΜ, με θέμα “Εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ – υποχρεώσεις διαχειριστών σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις”.
– Ηρακλή Λάτσιο, χημικό μηχανικό, προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης με θέμα “Αδειοδότηση, έλεγχος και υποχρεώσεις δραστηριοτήτων διαχείρισης ΑΕΚΚ”.
– Γιώργο Ταχματζίδη, γενικό γραμματέα δήμο Πυλαίας Χορτιάτη με θέμα “Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης ΑΕΚΚ στο περιαστικό περιβάλλον. Η περίπτωση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη”.
– Κωνσταντίνο Κουγιουρούκη, Μηχανικό Μεταλλείων & Μεταλλουργό Μηχανικό ΕΜΠ

με θέμα “Αποκατάσταση λατομείου ‘Κυψέλη’ με αξιοποίηση αποβλήτων εκσκαφών και αδρανών καταλοίπων από την επεξεργασία ΑΕΚΚ”.
– Κωνσταντίνο Χατζή, πολιτικό μηχανικό MSc, πρώην πρόεδρο Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης με θέμα “Δυνατότητες και προϋποθέσεις χρήσης ανακυκλωμένων αδρανών στα δημόσια έργα”.
– Ελένη Χειμώνα, μηχανικό Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, στέλεχος ΑΝΑΚΕΜ με θέμα “Δομή υποστήριξης διαχειριστών ΑΕΚΚ της ΑΝΑΚΕΜ”.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους καθώς και συζήτηση